Sådan bliver du klar til kør-selv-ferien

Flere og flere drager afsted på kør-selv-ferie. Det er en populær rejseform for både børnefamilier, par og unge mennesker. Den måde at rejse på skaber en fleksibilitet, man ikke oplever, når man sætter sig ind i et fly.

Selvom det kan virke som lang tid at sidde i en bil, hvis man vil køre fra Danmark og et godt stykke ned i Sydeuropa, er det vigtigt at huske på, at man helt selv bestemmer tempoet. Det er også vigtigt at huske, at ferien begynder i det, man sætter sig ud i bilen med sin familie eller sine venner. Det er nemlig god kvalitetstid.

En anden oplagt mulig kan være at planlægge nogle gode pauser undervejs. På den måde kan køreturen i sig selv blive rig på oplevelser. Man kan for eksempel stoppe ved nogle bestemte seværdigheder på vejen eller tage en overnatning i en by på vejen. Hvis man er på vej ned syd på til sol og strand, kan det være, man vil kombinere det med en overnatning eller to i nogle storbyer. På den måde får man næsten kombineret flere ferier i én.

Til gengæld er det efterhånden svært at argumentere for, kør-selv-ferie er billigere end at flyve med lavprisflyselskaber. Dog er det måske værd at betale for fleksibiliteten og roen i det. Er I en større familie, kan det formegentlig også godt betale sig prismæssigt. Mangler I et tilskud til overnatninger eller benzin, kan du overveje at undersøge et lån ved Compareloans.dk.

Derfor er kør-selv-ferie lettere

På mange måder er en kør-selv-ferie også lettere end at rejse med fly, fordi:

  • Man for det første er herre over tiden selv. Stop når du vil og besøg flere steder undervejs, så turen bliver en slags sightseeing.
  • Det er ikke nødvendigt at møde op i lufthavnen flere timer før. Sæt dig ud i bilen, når du er klar.
  • Der er ingen bagagebegrænsning – kun hvis du ikke har mere plads i bilen.
  • Det kan faktisk være mere afslappende for børn at sidde i en bil i stedet for et fly. Her er der ingen fremmede medpassagerer, der skal forhold sig til. Sørg for underholdning, snacks og nok pauser.
  • Du som forældre også kan slappe mere af end i en stor lufthavn. Du har hele tiden let ved at holde styr på, hvor dine børn er – lige bag dig på bagsædet.